التهاب مری یا ازوفاژیت چیست؟علت،علائم و درمان آن

التهاب مری یا ازوفاژیت چیست؟علت،علائم و درمان آن

التهاب مری یا ازوفاژیت چیست؟علائم بیماری ازوفاژیت چیست؟ علت بیماری ازوفاژیت چیست؟ انواع التهاب مری را نام ببرید؟ ازوفاژیت را چگونه تشخیص می دهند؟ بهترین قرص یا دارو برای درمان التهاب مری چیست؟آیا التهاب مری خطرناک است؟التهاب مری چند روز طول می کشد؟ درمان التهاب مری به چه شکل است؟ ازوفاژیت گرید aچیست؟ این ها بخشی از سوالات پرتکراری است که کاربران بدنبال آن هستند و ما در این مقاله سعی داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

التهاب مری یا ازوفاژیت چیست؟

التهاب مری به انگلیسی Esophagitis به هرگونه التهاب یا تحریک درون مری گفته می شود. مری لوله‌ای عضلانی است که غذا را از دهان به معده انتقال می دهد . ازوفاژیت می‌تواند باعث بروز درد شدید و احساس فشار در قفسه سینه شود. از جمله علت های شایع آن می‌توان به بازگشت اسید معده به مری، عفونت، حساسیت های دارویی و آلرژی‌ها اشاره کرد. درمان ازوفاژیت بستگی به علت اصلی و میزان آسیب به بافت پوششی مری دارد. در صورتی که درمان نشود، ازوفاژیت می‌تواند به این پوشش آسیب برساند و در عملکرد آن که انتقال غذا و مایعات از دهان به معده است، اختلال ایجاد کند. همچنین ممکن است منجر به عوارضی مانند ایجاد زخم یا تنگی مری، کاهش وزن ناخواسته و کم‌آبی بدن شود.

انواع التهاب مری  را نام ببرید

بیماری التهاب مری را می‌توان بر حسب شدت التهاب و میزان گسترش بیماری به ۴ گرید تقسیم نمود:

  • گرید: aدر این نوع التهاب، در بخش های کوچک و مختلف مری دچار التهاب می‌شوند و طول هر التهاب کمتر از۵ میلی‌متر می باشد.
  • گرید : bبا چند التهاب در بخش های مختلف مری با اندازه بزرگ‌تر از ۵ میلی‌متری سروکار داریم که چین‌های مخاطی را به‌صورت ناپیوسته درگیر می‌کند.
  • گرید: cالتهاب در بیشتر از ۲ چین مشاهده شده و کمتر از ۷۵% مری را درگیر می‌کند.
  • گرید :dبیش از ۷۵ درصد مری درگیر التهاب مخاطی می‌شود.

انواع التهاب مری  را نام ببرید

علائم بیماری التهاب مری را نام ببرید؟

علائم شایع ازوفاژیت عبارتند از:

  • سرفه
  • تنگی نفس
  • زخم دهانی
  • درد در گلو
  •  بلع دردناک
  • سوزش سر دل
  • دشواری در بلع
  • تغییر در تن صدا
  • ریفلاکس اسید معده
  • گیر کردن غذا در مری
  • درد قفسه سینه، به‌ویژه پشت استخوان سینه که هنگام خوردن رخ می‌دهد

مدت زمان بهبودی التهاب مری چند روز طول می کشد؟

مدت زمان بهبودی از التهاب مری به علت بیماری، شدت التهاب و نوع درمان بستگی دارد. به طور کلی، درمان و بهبودی التهاب مری ممکن است از چند روز تا چند هفته به طول بیانجامد.

علت بیماری ازوفاژیت چیست؟

ازوفاژیت معمولاً بر اساس عاملی که باعث آن می‌شود، طبقه‌بندی می‌گردد. در برخی موارد، ممکن است بیش از یک علت داشته باشد. برخی از شایع‌ترین انواع ازوفاژیت شامل موارد زیر است:

ریفلاکس ازوفاژیت

یکی از علت های شایع بیماری التهاب مری ریفلاکس معده به مری (GERD) می باشد. تکرار ریفلاکس معده و  ورود اسید معده به مری و برخورد اسید به دیواره مری باعث ورم و التهاب مری می‌شود.

ازوفاژیت ائوزینوفیلیک
برخی از آلرژی ها(حساسیت) را می توان عامل ازوفاژیت ائوزینوفیلیک نام برد. زمانی که بدن به یک عامل آلرژی و یا عفونی برخورد می کند تعداد ائوزینوفیل‌ها بالا می رود. ائوزینوفیل‌ها نوعی گلبول سفید هستند که نقش کلیدی در واکنش‌های آلرژیک دارند. اگر غلظت بالایی از این سلول‌ها در مری وجود داشته باشد، ازوفاژیت ائوزینوفیلیک ممکن است رخ دهد. این وضعیت می تواند در پاسخ به یک ماده آلرژی‌زا، ریفلاکس اسید یا هر دو رخ می‌دهد. در بسیاری از موارد، این نوع ازوفاژیت ممکن است توسط غذاهایی مانند شیر، تخم‌مرغ، گندم، سویا، بادام زمینی و غذاهای دریایی تحریک شود. با این حال، تست‌های معمول آلرژی به‌طور قابل‌اعتمادی این مواد غذایی مشکل‌ساز را شناسایی نمی‌کنند .افراد مبتلا به ازوفاژیت ائوزینوفیلیک ممکن است به آلرژن‌های دیگری غیر از حساسیت غذایی داشته باشند. برای مثال، گاهی گرده گیاهان ممکن است علت این بیماری باشند. شایع‌ترین نشانه ازوفاژیت ائوزینوفیلیک گیر کردن غذا یا همان مشکل در بلع است که به آن دیسفاژی نیز می‌گویند.

ازوفاژیت لنفوسیتی
ازوفاژیت لنفوسیتی (LE) یک وضعیت بسیار نادر در مری است که در آن تعداد لنفوسیت‌ها (نوعی گلبول سفید) در پوشش مری افزایش می‌یابد. ازوفاژیت لنفوسیتی ممکن است با ازوفاژیت ائوزینوفیلیک یا ریفلاکس معده به مری  مرتبط باشد.

ازوفاژیت دارویی
اگر قرص یا داوریی را مصرف می کنید و همراه با آن مقدارکافی آب ننوشید ممکن است مقداری از آن برروی دیواره مری بماند. به مرور زمان دارو در دیواره مری رسوب و باعث بیماری التهاب مری می شود. داروهایی که با ازوفاژیت مرتبط هستند شامل:

  • مسکن‌ها:مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم
  • آنتی‌بیوتیک‌ها: مانند تتراسایکلین و داکسی‌سایکلین
  • پتاسیم کلرید(درمان کمبود پتاسیم)
  • بیس‌فسفونات‌ها: از جمله آلندرونات(درمان پوکی استخوان)
  • کینیدین(درمان مشکلات قلبی)

ازوفاژیت عفونی
ازوفاژیت عفونی یک بیماری نسبتاً نادر است و بیشتر در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف رخ می‌دهد. زیرا سیستم ایمنی ضعیف نمی تواند بدن را در برابر عفونت های باکتریایی، ویروسی یا قارچی محافظت کند.

علت بیماری ازوفاژیت چیست؟

آیا التهاب مری خطرناک است؟

به طور کلی، التهاب مری اگر به موقع درمان شود، قابل کنترل است و بسیاری از موارد با دارو و تغییرات در سبک زندگی بهبود می‌یابند. اما اگر درمان نشود یا عوارض آن شدید باشد، می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تری مانند درد شدید، سختی در بلع، خونریزی، ابتلا به بیماری بارت را داشته باشد، در صورت برخورد با هریک از علائم به پزشک مراجعه کنید.

روش های تشخیص بیماری ازوفاژیت چیست؟

روش های تشخیص بیماری ازوفاژیت چیست؟

بهترین قرص یا دارو برای درمان التهاب مری چیست؟

درمان التهاب مری به علت ایجاد این بیماری بستگی دارد. داروهای مختلفی برای کاهش التهاب و درمان علت اصلی بیماری تجویز می‌شوند. برخی از داروهای رایج برای درمان التهاب مری عبارتند از:

آنتاگونیست‌های گیرنده H2

این داروها میزان اسید معده را کاهش می‌دهند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون (PPIs)

این داروها ترشح اسید معده را کاهش می‌دهند و معمولاً برای درمان رفلاکس اسید معده که عامل اصلی التهاب مری است، تجویز می‌شوند.

آنتی‌اسیدها

این داروها برای تسکین سریع علائم استفاده می‌شوند و به خنثی کردن اسید معده کمک می‌کنند. هرچند درمان اصلی نیستند، اما به بهبود موقت سوزش و درد کمک می‌کنند.

داروهای محافظتی معده و مری

داروهایی مانند سوکرالفیت (Sucralfate) می‌توانند یک لایه محافظ روی مری تشکیل دهند و به تسکین درد و التیام زخم‌های ایجاد شده کمک کنند.

داروهای ضدقارچ یا ضدویروس

اگر التهاب مری ناشی از عفونت قارچی  یا ویروسی باشد، داروهای ضدقارچ مانند فلوکونازول یا داروهای ضدویروسی مانند آسیکلوویر تجویز می‌شوند.

سخن پایانی

شما در صورت مشاهده هر یک از علائم بیماری ازوفاژیت می توانید از طریق همین سایت یا تماس تلفنی با کلینیک دکتر حسین ضیائی فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با ما در تماس باشید و از خدمات کلینیک بهرمند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *